‘Voorop in de strijd tegen armoede’

Aug 3, 2016 • 16:04
De coalitie Van schulden naar kansen prijkte woensdag op de voorpagina van de Volkskrant. Schulden en betalingsachterstanden los je niet op door met harde hand jouw deel te eisen, lees je in het artikel.
Delta Lloyd Foundation wordt ook aangehaald als initiatiefnemer van de landelijke coalitie van schuldeisers. Dat initiatief is genomen omdat de Foundation zich richt op de aanpak van armoede door schulden in Nederland.
Van schulden naar kansen
Wij hebben een programma opgezet om in vijf jaar tijd in vijf steden in Nederland 11.625 huishoudens financieel zelfredzaam te helpen maken. Dat programma heet ‘Van schulden naar kansen’ en bundelt verschillende projecten die mensen weer financieel veerkrachtig kunnen maken in de wijken waar de betalingsachterstandenproblematiek het hevigst is. We meten tevens om te kijken wat werkt. En ook of we die 11.625 huishoudens werkelijk verder hebben geholpen. Of ze uit de armoede zijn. Of ze nog schulden hebben. En wat daaraan heeft bijgedragen.
Wij geloven dat die probleemschulden of het grote risico daarop, niet alleen voor die huishoudens een worsteling is, maar ook sociaal-economisch en sociaal-maatschappelijk een grote belasting is voor onze samenleving. Daarom hebben we ook een coalitie van schuldeisers bijeengebracht. Daar staat vandaag een mooi artikel over op de voorpagina van de Volkskrant.
Wat doet de coalitie?
De schuldeiserscoalitie Van schulden naar kansen is een samenwerkingsverband waaraan alle schuldeisers kunnen meedoen. Aangezien mensen met schulden deze meestal bij meerdere bedrijven hebben, werkt het veel beter om samen een oplossing te zoeken om probleemschulden aan te pakken. De coalitie komt gemiddeld zes keer per jaar bij elkaar. Onder meer om best practices uit te wisselen en de samenwerking en doorverwijzing naar schuldhulpverlening te verbeteren. Lees meer over de schuldeiserscoalitie.
Meer weten?
Wil je meer weten over coalitie Van Schulden naar Kansen?

Neem dan contact op met onze woordvoerder Janneke Dijkstra: 020-5942540.