anonymous_paper_4_icon

Op zoek naar een betere aanmaning

De Schuldeiserscoalitie streeft naar eenduidige en begrijpelijke communicatie over betalen. Vanuit dit streven heeft de communicatiewerkgroep van de Schuldeiserscoalitie gezamenlijk de aanmaning onder de loep genomen. Streven was om een aanmaning te ontwikkelen die klantgerichter, eenvoudiger en vriendelijker is. Een aanmaning die hulp biedt i.p.v. bestraft. Enerzijds om klanten die wel willen, maar niet kunnen betalen te stimuleren om eerder contact op te nemen met hun schuldeiser. En anderzijds om te zorgen dat klanten die wél kunnen betalen dat ook daadwerkelijk sneller doen.

De organisatoren Roeland van Geuns (Hogeschool van Amsterdam), Marie-Louise Voors (Delta Lloyd Foundation) en Manuel van der Hoek (CZ) van het congres 'Ambitie loont' over innovaties op het gebied van armoedebestrijding. Het congres is georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam, Delta Lloyd Foundation en CZ.

Ambitie loont: maak de juiste keuze makkelijk

Donderdag 10 november stroomde het Wibauthuis in Amsterdam vol met professionals die werken aan armoedebestrijding. Reden? Het 4e schuldencongres, georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam, Delta Lloyd Foundation en CZ. Dit jaar bepleitten we samen vurig: ambitie loont!